torstai 21. heinäkuuta 2016

Kennelliiton suurleiri 2016

Tarkoituksenani oli saada tämä postaus kirjoitettua ennen omaa ripariani, mutta en ihan ehtinytkään. Riparini siis loppui eilen, siksi tämä somehiljaisuus! Varoitan kilometripostauksesta..
Kaikki postauksen kuvat (c) Sanni Väyrynen & Sofia Kovalainen!

28.6 Tiistai
Aamulla lähdettiin yhdeksän maissa ajelemaan kohti Korpilahtea (ensin puolen tunnin tetriksen pelailun auton pakkaamisen merkeissä), vuorossa koko kesän kohokohta, kennelliiton suurleiri! Auto oli täynnä, sillä kyydissä oli ihan liikaa tavaraa, kolme koiraa ja neljä ihmistä. Tunnelmaa kyllä riitti, koko matka tuli naurettua ties mille.



Perille saavuttiin hieman kahdentoista jälkeen, käytiin ilmoamassa ja saatiin huomata, että ollaan kaikki kolme samassa mökissä! Käveltiin mökille ja meidän ohjukset Amanda ja Marissa (aka Marisanna) olivatkin jo vastassa. Suureksi iloksi saatiin huomata, että oltiin vielä kolmestaan samassa huoneessa! Huone oli todellatodella suuri verrattuna viime vuoden huoneeseen, oli koirillakin enemmän tilaa.

Päästiin levittämään tavarat kaikkialle, oli muuten nopeasti sotkettu se huone. Syömään päästiin siinä yhden jälkeen, ruokana hieman mautonta nakkikeittoa. Tuli huomattua, että matkaa meidän mökeiltä päärakennukselle sekä alueelle missä kaikki tapahtui, oli n. 5min joten aina sai varata aikaa siirtymiin. Tutustuttiin soluryhmään eri pelien kautta ja tehtiin meidän solun lakana, naurua ei puuttunut. Taisin koko päivän (tai no, koko leirin) näyttää ihan itkeneeltä, kun tuli naurettua ihan liikaa ja mun silmät vuotaa aina kun nauran..


Tuli myös todettua, että leiripaikalla ei ole kenttää ollenkaan, joten netti ei toiminut pääosin ollenkaan. Pieni someloma teki kyllä ihan hyvää! Meille esiteltiin koulutuslajit jonka jälkeen meidät jaettiin nimen mukaan koulutusryhmiin, tänävuonna ei ollutkaan soluryhmittäin koulutuksia. Meidän kannalta ihan hyvä, sillä vielä juoksutuoksuinen Mila olisi sekoittanut Elmon pään koulutuksissa ihan tyystin. Meidän ryhmässä oli muutama tuttu onneksi kuitenkin. Illalla syötiin ja lenkitettiin koirat, iltaohjelmassa sai taas nauraa. Joskus yöllä selvittiin myös nukkumaan.

29.6 Keskiviikko
Keskiviikkoaamuna aamu alkoi aamujumpalla, josta jo taitavasti vähän myöhästyttiin. Käytiin syömässä aamupala ja kiertämässä koirankierros samalla kysymyksiin vastaten. Suoraan koirankierrokselta alkoi koulutuspisteet, meidän ryhmä aloitti junnuista. Seisoteltiin ensin koirat ja Elmo seisoi tosi kivasti. Tehtiin edestakaista, meni ihan hyvin. Elmo seisoi ihan tositosi mageasti vapaana edestakaisen jälkeen!

Elmon ämpee näyttelyjutuista
Junnuista siirryttiin PK-lajien luo, tehtiin hakupistoja sekä esineruutua. Elmo oli taas niin fiiliksissä kun hakuiltiin. Elmo etsi siis Nitaa, ja juoksi kyllä ihan täysillä luo ja puun taakse. Itse jätin vahingossa liinan jotenkin omien jalkojen väliin, josta syystä toiseen polvitaipeeseen tuli pienet hihnanjäljet :D Esineruudussa lähinnä yritin leikittää Elmoa, mutta kuumana päivänä se ei oikein koiraa innostanut.


Vielä viimeisenä aamun koulutuksista oli rally-toko, jossa Elmoa kiinnosti lähinnä ihanan nurmen haistelu.. Nurmi oli monille muillekin uroksille todella haasteellinen. Tehtiin eteentuloa sekä pientä rataa, ja väsy kyllä painoi koiraa.


Ruoan jälkeen oli kiinnostava luento leikkimisestä. Sain paljon uusia vinkkejä varsinkin Huiman leikittämiseen. Luennon jälkeen oli taas iltapäivän koulutusten vuoro, me aloitettiin tokosta. Tehtiin ensiksi kapulan pitoa, jonka Elmo osasikin. Se piti jopa vierasta kapulaa hyvin suussa! Meinasi mälvää välillä, siihen saatiin tosi hyviä vinkkejä. Sen jälkeen tehtiin ihan perusasentoa, jonka luulin Elmon osaavan ihan suht. hyvin. Se kuitenkin tuppaa jäämään vähän vinoon tai heittämään lonkalle, johon saatiin myös tosi hyviä vinkkejä. Se onkin parantunut nyt rutkasti kun ollaan treenattu ja kriteereistä on pidetty kiinni.

Viimeisenä vielä aksa, jossa mentiin kokeneempien ryhmään. Tehtiin valsseja, jotka meni ihan hyvin. Elmolla oli välillä vähän häsellys päällä, varmasti väsy ja kuumuus teki osansa. Koulutusten jälkeen alkoikin kauan odotettu ohjuspiilo! Meidän ryhmällä vähän perä jäi välillä, taidettiin olla kolmansia tai neljänsiä?


Illalla rallytuomari Minna Hillebrand tuli pitämään meille luennon rallysta. Jutut oli suht perustason juttuja, jotka itse jo pääosin tiesin joten juurikaan uutta ei tullut. Ohjukset näyttivät koirineen juttuja, joista Minna kertoi. Sen jälkeen saatiin käydä hakemassa koirat, ja tehtiin muutamaa rataa. Radat oli tietenkin nurmella, joten Elmo ei suostunut tekemään oikeastaan yhtään. Pientä pätkää saatii onneksi tehtyä. Jospa ei olisi samanlaista sitten kisoissa..


Illalla vielä iltaohjelma jossa tuli naurettua ihan liikaa, luulin mm. että hevosilla on luppakorvat.. Siitä ei sen enempää :D Meidän huone oli ihan paahtavan kuuma, joten kaikilla yöunet oli aika huonot.


30.7 Torstai
Torstai alkoi taas perinteisesti aamujumpalla josta oltiinkin sitten ihan kunnolla myöhässä, sillä ihana koirani Elmo kaatoi koko vesikupin lattialle.. Heti koirankierroksen ja aamupalan jälkeen alkoivat koulutukset, jotka meillä alkoi tälläkertaa aksalla. Tehtiin takaakiertoja, jotka Elmo teki tasaisen varmasti. Toisella kierroksella oli pieni rata, hyppy-pituus-hyppy takaakiertona ja putki. Elmo teki tosi kivasti ja puhtaasti, kerran varasti lähdöstä mutta palautin takaisin jonka jälkeen pysyi hyvin.

Älä ikinä katso kameraan seisotuskuvissa..
Junnuissa tehtiin ensiksi Kassun puolella seisotusta sekä purennan näyttöä, jossa ei ongelmia. Marissan puolella tehtiin liikkeitä, kolmiota sekä yhdessä edestakaista. Molemmat meni ihan hyvin, Elmo vähän lahnaili kun oli niin kuuma.



Junnujen jälkeen PK, jossa taas hieman esineruutua sekä makkarajälkeä. Ensin meillä esineruutu, jossa taas Elmon kanssa leikittiin. Nyt Elmo jopa suostui leikkimään, jeeee! Jälkeä tehdessä Elmo pysyi hyvin maassa paikallaan odotusajan, vaikka toinen uros oli suht. lähellä vieressä. Laitoin namit joka askeleelle, jälki ei ollut kovin pitkä. Elmo oli ihan lähdössä hakua tekemään, sillä jälki oli samalla paikalla kuin haku. Ei malttanut oikein haistelemiseen keskittyä, vaikka ennen on paremmin tehnyt.

Vielä viimeisenä aamun koulutuksista oli rally. Tehtiin paria lyhyttä alo-rataa, Elmolla taas vähän nenä vei. Muutama kiva pätkä saatiin tehtyä, joten lopetettiin sitten siihen. Sitten viemään koirat ja syömään.


Lounaan jälkeen oli todella todella mielenkiintoinen luento kanakoirista! Luennolla oli myös rotutunnistuskisa, jossa oltiinkin Sannin kanssa ainoat jotka tiesivät kaikki :D Luennon jälkeen luennoitsija näytti, kuinka koira työskentelee metsällä. Hienoltahan se näytti! Sen jälkeen tuli Metsähallituksen Eräkummit kertomaan toiminnastaan. Tästä meni hieman asioita ohi, alkoi olla jo niin nälkä ja kylmä. Luennon jälkeen päästiinkin syömään.


Illan ainoa koulutus oli meillä toko. Vuorossa oli tokoklinikka, johon mentiin aina yksi kerrallaan ja sai päättää mihin pyytää neuvoja. Me mentiin Emman puolelle, jossa tehtiin seuruuta. Elmo pudottaa yleensä tosi nopeaa kontaktin, joten tehtiin perusasennosta perusasentoon ihan parilla askeleella. Elmo oli ihan super, ja teki kuin mitään ongelmia ei olisi :D Ajattelin lähteä rakentamaan seuruuta ihan alusta, kun periaatteessa sille ei sitä ikinä ole kunnolla opetettu.. Odotusajalla Amanda kiersi kaikki läpi, tehtiin paikkamakuuta. Elmo oli ihan supermahtava! Laitoin sen maahan, ja menin muutaman metrin päähän. Viereisellä ryhmällä oli loppunut juuri treenit eikä kukaan viitsinyt katsoa meidän treenien tilannetta, joten kaikki vaan kävelivät ihan keskeltä ja läheltä Elmoa. Amandan kanssa siinä yritettiin sanoa että meillä on treenit kesken joten kiertäkää. Yksikin jäi vaan seisomaan uroskoiran kanssa juuri Elmon eteen, ja siinä vaiheessa kyllä vähän käämi kärähti ja huusin että menetkö pois, koirani inhoaa muita uroksia ja me oltaisiin nyt treenaamassa. Elmo oli kyllä ihan super, pysyi maassa ihan hievahtamatta :D Aika ylpeä! Iski ihan hirvittävä tokomotivaatio, kääk! Ehkä me vielä joskus johonkin kokeeseen..


Koulutuksien jälkeen olisi ollut iltalenkki kera ohjaajien, mutta me sekä koirat oltiin niin väsyneitä ettei enää lähdetty. Sen sijaan mentiin punomaan narulelut koirille, sain jopa valmiiksi! Illasta taas perussetti, nukkumaan selvittiin taas joskus liian myöhään.


1.7 Perjantai
Perjantaina ei ollutkaan ollenkaan koulutuksia, vaan heti aamusta parin tunnin mittainen luento pelastuskoiratoiminnasta. Todella mielenkiintoista oli kuunnella! Luennon jälkeen saatiin hakea omat koirat, ja päästiin treenaamaan kahdessa pisteessä luennoitsijan opeissa. Ekassa pisteessä ihan perus hakua, yksi ohjuksista meni piiloon ja koira etsi. Elmo sinkosi ihan suoraa päin, mutta juoksi vahingossa täysillä ohi. Palasi kuitenkin takaisin ja sitten löysikin hyvin. Toisella pisteellä yksi ohjus meni piiloon metsään jonkunlaisen hakupeiton (? ei mitään hajua oikeasta nimestä) alle, ja koiran tuli etsiä sieltä. Elmo ampui suoraan luo, huippu koira!


Vietiin koirat ja mentiin itse syömään. Ruoan jälkeen alkoi kauan odotettu leirimätsäri! Me oltiin aika alussa, parina huiput Sanni ja Madde. Seisoteltiin koirat, ja mentiin yhdessä ympäri. Elmo liikkui ihan kivasti. Yksilöissä edestakainen, kolmio sekä ympäri. Elmo oli vähän laiskalla tuulella, oli kuitenkin aika kuuma. Lopun vapaa seisotus oli aika kamala. Saatiin valkoinen nauha, enkä ole ihan varma että kumpi oli parempi.


Valkoisten nauhakehässä oli todellatodella korkea taso, tosi hienoja koiria oli paljon. Elmo seisoi ihan superisti, mutta liikkeissä se oli lähdössä edellisen koiran takamukseen kiinni mitä se ei yleensä harrasta.. Meille ei enää sijaa. Otettiin vielä muutamat kuvat ja vietiin koirat mökkiin lepäämään.


Itse lähdettiin pelaamaan ohjusten kanssa, oli taas huippuhauskaa. Illalla oli vielä leiritaituri- kisa, joka oli hieman sovellettu versio kennelliiton nuori koirataituri- kisasta. Elmo oli taas välillä vähän muissa ajatuksissa. Oli seitsemän eri pistettä, jotka kierrettiin mökkiryhmissä, mutta kisa käytiin silti yksilönä.


Me aloitettiin merkin kierrosta. Elmo lähti merkille hyvin, mutta sitten sai jonkun hajun nenään ja jäi haistelemaan. Lähetin uudelleen, jolloin meni ihan hyvin. Seuraavana houkutus, meni ihan jees! Elmo vähän haisteli maata, mutta lähti ihan hyvin mukaan. Toki on se paremminkin tehnyt. Seuraavaksi teoriaosuus, jonka kysymykset oli aika helpot. Seuraavana aksa, jossa oli vain hyppy-putki-hyppy. Ei ollut ongelmia, Elmo tykitti hienosti täysiä suoraan eteen.


Sitten oli vuorossa esineruutu, 5x5 ruudusta koiran tuli siis hakea leluja mahdollisimman paljon. Elmo ei suostunut koskemaankaan yhteen leluun, vaikka aina kotona tehdessä hakee hyvin. Toisiksi viimeinen piste oli temppu, jossa piti näyttää yksi temppu. Elmo teki tämän tosi kivasti! Viimeisenä jalkojen välistä pujottelu sekä istu, kierrä koiran ympäri rallykyltti. Koira tuli olla hihnassa, joten säädin vähän hihnan kanssa. Elmo taas meinasi haistella maata, muuten meni ihan jees.


Illalla paistettiin makkaraa ja syötiin lettuja, hyvää oli! Iltaohjelma oli taas huippu. Mahtava, mutta samalla niin haikea fiilis. Täyteltiin palautelomakkeet ja rojahdettiin väsyneinä sänkyyn.

2.7 Lauantai
Lauantai alkoi hieman haikeissa tunnelmissa, nimittäin viimeisen leiripäivän vuoro. Aamun aloitti perinteiseen tapaan aamujumppa, aamupala sekä koirankierros. Koirankierroksen kysymykset käsittelivät ohjuksia, kierros oli koko viikon haastavin. Kolme joukkuetta tiesivät 6/10 oikein, me mukaan lukien. Vielä loppushow, jossa palkittiin koirankierroksen tietäjät, Leiritaituri- kilpailussa sijoittuneet sekä muutamat yksittäiset leiriläiset (mm. Ea sai leirin tulokas- palkinnon, aika hyvin me se porukkaan sulautettiin, hehe).


Loppushown jälkeen lähdettiin pakkaamaan tavarat ja siivoamaan huoneet. Yhden jälkeen tuli kyyti kohti kotia, halailtiin ohjukset sekä leirikaverit ja käytiin vielä kertomassa lähdöstä. Oli kyllä jotenkin erityisen haikea fiilis, oli niin ihana leiri ja huiput ohjukset. Auton nokka kävi kohti kotia, ja vuoden odotus alkoi taas.

Kiitos koko Kennelliiton porukka leirin järjestämisestä, sekä kiitokset myös mahtaville ohjuksille ja kaikille leiriläisille huikeasta leiristä! Ensi vuotta suurella innolla odottaen, silloin pääseekin Huima leirikaveriksi! <3

// Uusin muuten blogin ulkoasua hieman sekä tein uuden bannerin, mitä mieltä olette? 

10 kommenttia:

  1. oli kyllä taas ihana leiri & kiva nähdä teitäkin! <3 meidän leirifiilistä kyllä vähän söi se aittamajoitus, kosteaa ja hyttysiä, hyyyyiii :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli! Mä voin kyllä kuvitella, ei varmasti mikään kovin hulppea se aitta.. Meillä taas oli ihan pirun kuuma ja hyttysiä :/

      Poista
  2. Hieno banneri!!! Ja kiva postaus <3

    VastaaPoista
  3. Hii huikee leiri oli ja ihana postaus! <3

    Teijän ois kyllä ehottomasti pitäny saaha semmone "Vuoden tulokkaan joukkoon sulauttajat" palkinto :DD

    VastaaPoista
  4. Mahtoi olla kiva leiri, hienoja kuvia!

    VastaaPoista
  5. nää kuvat on niin upeita, varmasti oli kiva leiri! kiva banneri ja ulkoasu!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on kyllä, prokuvaajat oli leirillä :D Kiitos! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi!