keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Mätsäreitä!

On taas mätsäriä pukannut! Kokosin tähän nyt viimeisimmät kolme mätsäriä, joista en ole ehtinyt aiemmin kirjoittaa.

Ystävänpäivänä 14.2 käytiin mätsäröimässä. Elmo pääsi pitkästä aikaa mukaan junnuilemaan. Siskoni Silja tuli myös mukaan, lapsi&koira- kehään. Kiitos Jenni Milan lainasta! Heillä meni oikein hyvin, ja sijoittuivatkin toiseksi!


Heti perään junnuihin. Junnuja oli saapunut paljon paikalle, olikohan 12kpl. Ensin pari kertaa ympäri, ja odottelemaan yksilöitä. Yksilöissä kolmio ja edestakaisin, meni ihan ok. Koiraeläimellä oli hieman virtaa. Kun kaikki oli käynyt, juostiin muutama kierros ympäri, ja muutama tippui.


Pian oltiin neljän parhaan joukossa. Tuomari sijoitti neljännen ja kolmannen, kaksi parasta juoksi vielä muutaman kierroksen ympäri. Elmo meni kivasti vähän edellä, meille sininen ruusuke eli toinen sija. Kehien jälkeen meinasikin tulla hieman kiire, kun piti joutua muualle. Ehdin kuitenkin treenailla lagotto Armaksen kanssa, tulevaisuutta varten. Tässäpä potentiaalinen junnukoira, kunhan ikää tulee lisää!

Siis vau kun koira on hieno ♥ Handleri ei nyt ole ihan mukana vielä..
20.2 Suunnattiin Viikseen, Elmo ei kuitenkaan päässyt mukaan. Kisakoirana oli rakas keskarivillis Thelma, jonka kanssa olen kisannut aiemminkin. Thelma palautui mammalomalta juuri! Junnuissa tehtiin ensin kierros ympäri, mutta hieman huonosti mahduttiin liikkumaan. Yksilöissä suoraan pöydälle, en ehtinyt edes asettelemaan. Liikkeenä vain kolmio, jonka jälkeen seisottelin vapaana. Kun kaikki oli käynyt, taidettiin mennä vielä kerran ympäri. Tuomari rupesi heti jakamaan sijoja, meidät kertoi neljänsiksi.


Päädyin myös kehään esittämään aivan ihanan samojedi Laikin, kiitos Johanna! Laiki esiintyi ihan superhienosti, lukuunottamatta haukkumista. Laikille kuitenkin sininen ilman sijaa. Tultiin pois kehästä, Laiki oli ihan tiukalla hihnalla vieressä. Jostain kuitenkin hyökkää suuri hovawart Laikin kimppuun, ja tottakai Laiki puolustaa itseään. Onneksi sain revittyä koirat irti toisistaan, eikä vakavampaa ehtinyt käydä. Inhottavaa kun omaa koiraa ei osata pitää kunnolla kiinni, etenkin jos tiedossa on, että se ei pidä kaikista muista koirista.. Treenailtiin vielä vähän kehien jälkeen punaisen irlanninsetteri Maxin, Laikin sekä Thelman kanssa.


6.3 oli Suomen Salukikerhon järjestämä mätsäri. Junnuissa kisasin irlanninsetteri Maxilla, jolla treenailin edellisessä mätsärissä. Esitin isoissa pennuissa lagotto Armaksen, ja isoissa aikuisissa chow chow Nadjan. Molemmat olivat luokkansa ensimmäisiä ja luokat alkoivat samaan aikaan, joten siirrettiin sitten Nadjaa muutama pari eteenpäin.

Armaksen kanssa seisoteltiin ensiksi, ja sitten pari kertaa ympäri. Yksilössä edestakaisin ja ympäri. Armas on ihan superhienosti esiintyvä 7kk pentu, juoksee upeasti edellä sekä malttaa seisoa hienosti paikallaan! Juostiin vielä muutama kierros ympäri, ja Armakselle punainen!


Heti perään Nadjan kanssa kehään. Tuomari kävi moikkaamassa koirat, ja mentiin pari kierrosta ympäri. Yksilöissä edestakainen ja ympäri. Nadja oli hieman laiskalla tuulella. Meille kuitenkin punainen.

Nadjan parikehän jälkeen aika heti alkoikin junnut. Hain Maxin aikalailla lennosta kehään. Seisoteltiin koiria kun tuomari kiersi katsomassa kaikki. Heti perään alkoi yksilöt. Tuomari pyysi purennan & L-kirjaimen. Menipäs huonosti meidän osalta.. L piti tehdä juuri suoraan erästä westietä kohti, ja Maxihan inhoaa juurikin westieitä.. Siitä ei sitten oikein tullut mitään, kun ei oikein mahduttu kehässäkään liikkumaan ja Maxi aloitti tuijotuskisan juuri tätä westietä kohti. Maxi kuitenkin seisoi sen jälkeen oikein kivasti.

Tuomari otti viisi jatkoon, me kuuluttiin niihin. Mentiin pari kierrosta ympäri, ja Maxi oikein liiti. Sitten vaihdettiin koiria. Sain hieman aran suomenajokoiran, jonka sain kuitenkin esiintymään oikein kivasti. Vaihtokoiran kanssa kasi, ja sitten omat takaisin. Muutama kierros ympäri, ja tuomari sijoitti neljännen ja kolmannen. Mentiin vielä pareittain edestakaisin, ja kerran ympäri. Meidät käteltiin sitten voittajiksi!  


Ensin ehdin Nadjan kanssa punaisten kehään, jossa seisoskeltiin ja kauan! Kerran myös ympäri, vielä laiskemmalla tahdilla kuin parikehässä.. :D Meille kuitenkin kiitos, eli ei sijoituttu. Olen kyllä niin ylpeä Nadjasta! Käytiin edellisenä päivänä treenaamassa nlyjuttuja, ja Nadja ei osannut seisoa oikein yhtään. Oppi kuitenkin ihan törkeän nopeasti edestä vapaana seisotuksen! Ennen siis vain istui jos itse oli yhtään edessä.


Aikalailla heti perään pääsin Armaksen kanssa punaisten pentujen kehään. Pienissä ryhmissä ympäri, me oltiin heti ensiksi. Armas liikkui aivan upeasti! Ei uskoisi niin nuoreksi. Tuomarikin piti, ja poimi meidät isosta joukosta vielä jatkoon! Seisoteltiin vielä, ja meille neljäs sija tosi isosta porukasta. Jee! Treenailtiin vielä auspai Nasun kanssa, ihana vetsku!

4 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus, teillä meni kyl ihan superhyvin noi 14.2 ja 6.3 olevat mätsärit, muita en ollu ees kattomassa :D <3

  VastaaPoista
 2. Teillä on menny hyvin!
  Mäkin haluun päästä kisaan tai edes treenaan setterin kaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Setterit on kyllä ihan mahtavia otuksia! :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!