sunnuntai 31. elokuuta 2014

Mätsäri 30.8


Aamulla lähdettiin ajelemaan kohti M&M-areenaa ja mätsäriä. Perillä kävin ilmoittamassa itseni junnuihin, ja pääsin treenailemaan Jamin ja Hulin kanssa. Jamilla kisasin junnuissa sekä esitin veteraaneissa, ja Hulin esitin pienissä aikuisissa. Jami on tiibetinspanieli ja Huli shetlanninlammaskoira. Sain myös kokeilla kääpiösnautseri Milaa, jonka sain siellä kuopio kv'ssä vaihdossa. Mila tuli nyt tosi hyvin mukaan, ja seisoi vapaastikkin tosi hyvin :)

Junnut alkoi ja tuomari pyysi numerojärjestykseen. Tuomari kävi kättelemässä ja kysyi handlerin ikää sekä paljonko on kisannut. Sen jälkeen pari kierrosta ympäri ja sitten alkoi yksilöt. Pöydällä tuomari kysyi koiran ikää, ja pyysi purentaa. Jami oli vähän sillä päällä että hampaita ei nyt olis kiva katsoo, ja veti päätään pois. Sain ne kuitenkin jotenkin näytettyä. Sitten tuomari kysyi tiibetinspanielia enganniksi. Onneksi muistin sen ja osasin vastata. Sitten edestakaisin ja L. L'n kohdalla tuomari siirtyi, joten piti mennä siihen eteen seisottamaan. Tuomari tuli vielä kiertämään koiran, joten piti siirtyä edestä pois. Siitä sitten jonon perälle odottamaan.

Sitten tuomari pudotti kaksi pois, jätti neljä kehään. Me olimme jatkossa, ja tuomari vaihdatti koiria. Sain vaihdossa papillon Vanessan, ja Jami meni Vanessan esittäjälle. Vanessa oli tosi ujo, eikä antanut edes koskea itseensä, vaan rupesi puremaan. Suostui kuitenkin liikkumaan, mutta seisomisesta ei oikein tullut mitään. Tuomari pyysi edestakaisen ja ympyrän, ja sitten seisotus. Onneksi Vanessa suostui seisomaan vapaana, ilman että koskin siihen. Sitten vaihdettiin omat koirat takaisin. Kierros ympäri, ja tuomari sijoitti neljännen ja kolmannen. Sitten vielä kierros ympäri, jossa Jami päätti ettei halua enää kävellä, ja teki stopin. Meidän takana oleva meni sitten edelle, jolloin Jami sitten liikkui vielä loppuun. Kierroksen jälkeen meille annettiin sininen ruusuke, eli tultiin toiseksi. Tuloksena siis JH 2 :) Tuomari antoi vielä palautetta, meille sanoi että hyvä kontakti koiraan, vaihtokoiran kanssa meni hyvin vaikka olikin arka, sekä katsoin hyvin tuomaria.

Otin palkinnot, tyrkkäsin ne äitille ja juoksin suoraan vetskukehään. Me oltiin yksin siinä, ei ollut ketään vastassa. Jamille punainen nauha. Suoraan siniset kehään, joita oli vain kolme. Sinisten jälkeen punaiset. Ensin seisotus, ympyrä ja sijoittelu alkoi. neljäs sijoitettiin, ja meidät osoitettiin kolmansiksi yhteensä neljästä punaisen nauhan saaneista. Kävin sanomassa pienten aikuisten kehäsihteerille että me tullaan viimeisenä kehään, ja vein Jamin häkkiin.

Sitten hain Hulin, ja ehdin vielä vähän treenailla sitä. Sitten oli meidän vuoro mennä kehään. Kerran ympäri ja pöydälle. Tuomari kehui Hulin alaleukaa ja ylälinjaa, mutta harmitteli kokoa. Huli on nimittäin kauhean iso sheltiksi. Sitten edestakaisin ja ympyrä, jolloin tuomari antoi meille punaisen nauhan. Siniset kävi kehässä, ja sitten oli punaisten vuoro. Punaisia oli vain 6. Ensin kierros ympäri ja seisotus. Sitten jokainen teki edestakaisen ja ympyrän. Sen jälkeen tuomari tiputti kaksi pois. Me oltiin vielä jatkossa. Sijoitettiin neljäs ja kolmas, ja tajusin että ollaan kahden parhaan joukossa. Kierros ympäri, ja meille sininen ruusuke. Otin palkinnot ja vein Jamin ja Hulin ulos. Sen jälkeen pääsin vielä esittämään BIS- kehässä kääpiövillakoira Vickyn, joka oli BIS3!! Ihan huippua! Vicky oli aika pitkässä karvassa, joten ei ole niin edustavan näköinen.


JH 2


JH 2
VaihtokoiraPUN3


PUN2

PUN2

BIS3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!