keskiviikko 24. elokuuta 2016

Sawo Show 2016

Keskiviikkona 3.8 Jonna tuli meille, käytiin jh-treeneissä, syötiin jäätelöä ja etsittiin pokemoneja. Molemmat koirat oli huippuja treeneissä, itse treenasin Huimalla ja Jonna Elmolla. Illalla lähinnä laiskoteltiin, ja torstai kului jännittäessä ja pakatessa, Elmon trimmaus aloitettiin 23.30..  Siitä tuli jopa yllättävän kivan näköinen!

Perjantaina herättiin aikaisin aamulla, syötiin ja lähdettiin kohti Sorsasaloa. Paikalla oli aivan järkyttävät jonot, jonotettiin rokotustarkkiin n. 45min.. Selvittiin kuitenkin paikalle, vietiin tavarat telttaan (ostettiin porukalla teltta, ah mikä ihanuus ja nlypäivien pelastus!) ja juoksin lagottokehälle. Siellä tuli myös aikamoista kiirettä, kun muillakin meni aika kauan päästä sisään. Ei ehditty pahemmin koiria siistiä ennen kehää, saati sitten kuluttaa virtaa, ja sen kyllä huomasi..

Ensin vein kehään Armaksen, Suklaapusun Sogno di Cioccolato. Armas oli ihan täynnä virtaa, joten esiintyminen ei tosiaankaan ollut sitä parasta Armasta. Armakselle tänään EH, luokassa myös kolmas. Junnunartuissa sisko Cara, Suklaapusun Cara di Cioccolata sai ERIn ja oli myöskin luokassaan kolmas, myös suht. villillä esiintymisellä. Esitin myös vetskunarttu Angelines Rhea Silvia "Rhean", ERI1 SA VSP-VET. Esitettiin ihan vain huvin vuoksi Suklaapusun kasvis, vaikka tuomari ei hirveästi koirista pitänytkään. Oltiin siis kolmansia ilman kp'ta.


Junnuissa kisasin aivan ihanalla irlannisetteri Iirolla, viralliselta nimeltään Original King Laoghaire. Meillä meni kehä paljon odotettua paremmin, treenasin nimittäin yhdessä mätsärissä Iiron kanssa, ja siellä se oli ihan kamalasti omistajansa perään, nyt ei yhtään! Yksilöissä tuomari kyseli vähän kaikkea, tehtiin kolmio ja ympäri. Olin oikein tyytyväinen suoritukseen! Meille ei kuitenkaan sijaa. Arvostelussa kaikki ERIä, kommenttina "Kauniisti esitetty energinen, pitkällä askeleella esiintyvä koira." 

 
Elmo oli siis kehässä myös Jonnan kanssa, ja kehä meni ihan superhyvin! Elmo haistoi yhden juoksuisen nartun, mutta suostui kuitenkin onneksi tekemään, ja ihan hyvin tekikin! Ei sijaa, mutta arvostelu oli oikein hieno! Katsottiin vielä ryhmät ja ajeltiin kotiin.


Lauantaina oltiin paikalla jo ihan todella aikaisin, sillä huiman siskon om. ja hänen toinen koiransa menivät näyttelyyn, joten huiman sisko tuli meille päiväksi. Päästiin suoraan sisään ja vietiin tavarat telttaan, kävin myös moikkaamassa Huiman kasvattajaa sekä vaihtamassa kuulumisia.


Aamu alkoi piirinmestaruuskisalla, jossa kilpailin bichon frise Tuskalla, viralliselta nimeltään Jitterbop Bloody Nightmare. Treenasin Tuskan kanssa ennen kehää, ja meillä meni oikein mallikkaasti. Kehä alkoi lupaavasti, mutta sitten Tuska haistoi takaa jonkun erityisesti tuoksuvan nartun, ehkä juoksuinen tai juuri lopettanut juoksut, ken tietää. Tuska olisi halunnut kovasti liikkeissä taaksepäin tämän nartun luo, joten meidän kehä meni hieman siinä. Yksilöt meni ihan hyvin, arvostelussa liikkeet ryhmässä, yhteistyö ja kokonaisvaikutelma EH, muut ERIä. Kommenttina "Koira kiinnostunut ympäristöstä ja muista koirista. Esittäjällä hyvä ratkaisu esittää koira sen haluamaan suuntaan :)" Päästiin kerran jatkoon, mutta ei sitten sijoututtu.


Junnukehältä juoksin snautserikehälle, jossa esitettävänä olivat valiouros Regulus (Wanhan Purolan Touran) sekä nuorten luokan narttu Audi (Wanhan Purolan Audi Quattro Allroad). Uroksia oli 4, joista 3 oli valioita. Regulus esiintyi hienosti, tuloksena ERI2 SA PU2 VA-CACIB. Audi oli ainut narttu, ja esiintyi myöskin oikein loistavasti. Audille ERI + SA, ja näin ollen myös PN1 SERT & CACIB! ROP- kehässä hieno Wanhan Purolan valiouros voitti. Audi siis ERI1 SA PN1 SERT CACIB VSP! 

Snautsereilta juoksin takaisin junnukehälle, ja matkalta hain junnukoirani Nepin, viralliselta nimeltä Kennolan Sini Alexander Edmund. Vanhemmat olivat jo alkaneet, ja kävin kysymässä kehikseltä, että missä vaiheessa menisin kehään. Pääsin aika suoraan yksilöön, nostin Nepin pöydälle joka oli hieman hankalassa paikassa ja tuomari pyysi näyttämään purennan. Liikkeinä kolmio jonka jälkeen seisotus, meillä meni oikein kivasti! 


Kävin juoksemassa lagottokehällä, joka oli kovasti myöhässä. Sovittiin, että juoksen heti junnujen jälkeen sinne, esitän sitten ne ketkä ehdin. Junnuissa mentiin kaikki yhdessä kehään, ja jokainen meni yksitellen ympäri. Tuomari otti kymmenen jatkoon, ja me kuuluttiin niihin! Mentiin vielä pari kierrosta ympäri, ja kehään jäi vielä viisi parasta, me mukaan lukien! Tuomari vaihdatti koiria, sain keeshond Fantan. Meillä meni ihan hyvin, nämä vapaana seisotettavat ei kyllä ole se oma bravuuri. Vaihdettiin omat koirat takaisin, meidät kuulutettiin viidensiksi! Arvostelussa Yhteistyö EH, muut ERI, yhteistyön kohdalla kommenttina "Koira hyvin hallinnassa vaikkei hae kontaktia.", yleiskommenttina "Asiantuntemus, varmuus ja roduntuntemus näkyy. Hyvä pari :)"Annoin koiran ja palkinnot Idalle, ja juoksin lagotoille. Siellä oli juuri PU- kehä menossa, joten Armasta en ehtinyt esittää. Junnunartuissa vein kuitenkin taas Caran. Caralla oli ihan todella kuuma, mutta esiintyminen oli paljon parempaa kuin perjantaina. Caralle ERI, luokassa kolmas ilman SA'ta. Vetskuissa taas Rhea ihan huipulla esiintymisellä, ERI1 SA PN4 ROP-VET <3 Kasvis myös ROP! 

  Ryhmissä oli taas ihanaa päästä juoksemaan Rhean kanssa, se oikein innostuu kun on iso kehä! Ei sijoitusta Rhealle eikä kasvikselle. Katsottiin ryhmät loppuun, ja lähdettiin kotia. 

Sunnuntaina kaikki meni pahasti päällekäin. Junnuissa oli tarkoitus kisata yhdellä suomenlapinkoiralla, mutta se peruutuikin aamulla, kehään sain onneksi aivan ihanan perrotyttö Seran, viralliselta nimeltä Santonja New Babe Of Esmero. Kehä meni oikein mainiosti parin minuutin tutustumisella, Sera oli ihana, vasta vuode ikäinen tytsy! Meille ei kuitenkaan sijaa, arvostelussa kaikki ERIä, kommenttina "Kaunis pari. Kaunis kontakti, lupaava."

(c) Minea Limma
(c) Katriina Mäenpää
Juoksin taas lagottokehälle, jossa oli jo valionarttujen kilpailuluokka menossa. Tuomari oli kiristänyt tahtia aamupäivästä, joten sainkin suoraan Rhean käteen ja eikun kehään. Rhea oli taas ihan huippu, voitti luokan ERIllä, tänään ilman SA'ta. ROP-vetskussa hieno Ruben-pappa voitti, Rhea hienosti VSP-vet!

Katsottiin ryhmät ja käytiin hesellä ennen kun Jonnan juna lähti. Oli ihan huikeanmahtava viikonloppu, kiitos jokaikiselle mukanaolleelle. Tämän muistaa kyllä pitkään, 2018 sitten seuraava (ja mun viimeinen piirinmestaruuskisa, apua) Sawo show! Tuli muuten tuhlattua yllättävän paljon, oon itse suht. säästeliäs ostelemaan mitään. Mm. uudet trimmisakset, Huimalle nlyhihna sekä hirmuisesti luita, jotka oli ihan todella halvalla!

Lagotto Miinan kanssa treenailua
Viikonlopun ostokset

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!